De reis van de ia orana

met een zeilboot de Atlantic rond

Een boot zonder klussen

Bij de aankoop dachten we dat we een boot gekocht hadden waar de meeste klussen wel gedaan waren. De belangrijkste instrumenten en zeilgarderobe waren aanwezig,  romp en dek in goede staat en lopend en staand want in orde. Maar voordat we het wisten hadden we klusjeslijst van hier tot Tokio. Zo kun je je aardig vergissen dat zelfs kleine klusjes best veel tijd kosten. Inmiddels hebben we de boot verhuisd van Heeg naar Lelystad, zodat we tussen onze werkzaamheden door snel in de haven aanwezig kunnen zijn. Ik ervaar het altijd als een feestje, ‘de ia’ is gewoon ons plekkie. Natuurlijk weet je wel dat er bij zo een reis veel voorbereiding komt kijken, maar het is verbazingwekkend dat als je een klusje afvinkt, er er zomaar weer 3 klusjes bij komen op de todolijst. Deze week hebben we een rolfoksysteem voor de kotterfok met leuvers geïnstaleerd. Als wij iets nodig hebben kijken we altijd eerst op marktplaats. Over het algemeen hebben wij zeer positieve ervaringen met alles wat wordt aangeboden. Bij de Lidl hebben we een eenvoudige Singer naaimachine gekocht. Dikke stoffen kan hij maar moeizaam aan, maar met veel geduld heeft hij toch al veel, anders dure, reparaties kunnen fiksen. Zo hebben we een nieuwe rits genaaid in de lazybag en ben ik nu bezig met buitenmatrassen, zodat we onder de open hemel af en toe een dutje kunnen doen. Soms ontkom je er niet aan dat je een klus moet uitbesteden. Zo hebben we afgelopen voorjaar bij scheepswerf IJlst een nieuwe Maxprop klapschroef onder de boot laten zetten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 De reis van de ia orana

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: