De reis van de ia orana

met een zeilboot de Atlantic rond

Bakkie leut

Eikeltjes voeren aan een koffiemolen

Meteen na het ontbijtje verlangen wij altijd naar een lekker kopje koffie. Na veel experimenteren is het koffie zetten met de cafetière onze favoriet geworden. Met de brede bodem blijft ons gekochte model tot nu toe altijd rechtop staan, ook midden op zee. Voor deze methode heb je echter grof gemalen koffie nodig, iets wat niet in iedere supermarkt te koop is. Nu kwam Ronald op het lumineuze idee om een ouderwetse koffiemolen te kopen. Op marktplaats waren ze plenty te koop. Onze keus viel op een houten molen. Toen het pakketje echter binnenkwam zat hij vol houtwormgaatjes, hebben wij weer.

Omdat wij niet het risico wilden lopen dat al onze spanten opgepeuzeld werden, plaatste wij de molen 14 dagen in de vriezer. Ter controle of de houtwormen echt kassie wijlen waren, hebben wij vandaag onze koffiemolen verwend met eikeltjes.  Het gerucht ging dat de houtworm de eikel prefereert boven het hout van de koffiemolen. Hopelijk kunnen wij snel onze koffiemolen in onze ia aan de wand monteren. Ik ben benieuwd.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 De reis van de ia orana

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: