De reis van de ia orana

met een zeilboot de Atlantic rond

We gaan weer

Het regent pijpenstelen, de wind trekt de landvasten strak, waardoor de romp van ia soms even helt. Ik sorteer honderden foto’s en filmpjes in mapjes. Een klus waar ik mogelijk nog maanden mee zoet ben. Een heerlijke bezigheid, waar het ‘ohh-ja-gevoel’ zegeviert. Het verlangen om weer onderweg te zijn wordt hiermee opnieuw aangewakkerd. Het Hollandse leven heeft ons vanaf de aankomst terug gesleurd in de dagelijkse beslommeringen.

Het besluit om ons in Sneek te gaan vestigen, waar alles iets trager verloopt dan in het westen, voelt goed. Het feit dat het lastiger is om een mooi huis uit te zoeken waar we willen gaan wonen valt tegen. We zwalken van de ene uiterste gedachte naar de andere, waar liggen onze prioriteiten eigenlijk? Een huis wat we makkelijk kunnen verhuren, voor als we onze reis hervatten? Een huis waar, als we uitgereisd zijn, samen oud willen worden? Een huis dichtbij gezellige drukte van het centrum? Een huis in een rustige buurt? Een huis waar we niets aan hoeven te doen? Een huis wat we kunnen verbouwen en in kunnen richten naar onze eigen smaak? Voorlopig wonen we op ia, met uitzicht op industriële gebouwen in de stromende regen. Het verlangen naar een gewone warme douche is groot.  

Ik open het mapje van Frans Genua: de kleurig geklede mensen, jong en oud, krioelen door elkaar op een marktplein in de hoofdstad Cayenne. Eén van de vele supergave belevenissen. Ik neem mij voor om al die filmpjes te editen, zodat we alsnog al onze avonturen met andere kunnen delen. Voorlopig zal ik nog bezig zijn met het sorteren van al het materiaal. De statistieken van de reis zijn wel al duidelijk: We waren 434 dagen onderweg; We hebben 14.456 NM afgelegd; we hebben 171 dorpen en steden bezocht; 9 landen en 23 eilanden; 91 nachten op zee vertoefd; 62 havens aangedaan; In 85 verschillende baaien ons anker gedropt en aan 37 mooringballen gelegen. Ennnn…196 verschillende diersoorten bewonderd. Hoe rijk kan je zijn… Vind je het gek dat ik terug verlang naar zee? Lang leve de memorabilia…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 De reis van de ia orana

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: