De reis van de ia orana

met een zeilboot de Atlantic rond

VIP

Voordat we de gevreesde Golf van Biskaje zouden overwinnen, gingen we bunkeren bij St Mary’s op de Isles of Scilly . De enige plek waar je diesel en water kunt krijgen. We konden afmeren aan een hoge kademuur waar de havenmeester klaar stond. Het was een drukte van jewelste aan de kade. We zagen mannen in pakken met stropdas, hetgeen zeer ongebruikelijk is daar. Het waren dan ook geheim agenten. Ik raadde hen een regenjas en een krant met een gat in het midden aan, zodat ze wat minder zouden opvallen.  Wat bleek: Prins Charles en Lady Camilla kwamen op bezoek! Ik vroeg aan de geheim agent of ik hier kon blijven liggen. Nadat hij had vastgesteld dat wij geen opblaasboot waren was het geen probleem en volgens mij was hij een Very Important Policeman dus ik was blij verrast. We zouden Charles en Camilla zien van wel zeer dichtbij, want de afzetting voor het gewone publiek was juist aan de andere kant. Charles zou zo maar langs onze boot lopen over een uurtje of zo. Onze fantasie sloeg op hol en we gingen al repeteren over hoe we kennis zouden maken. Toen realiseerde ik me dat tegen de tijd dat Charles langs kwam we hooguit zijn merk schoenen konden zien en de kuiten van Camilla, het water was snel aan het zakken. Nou kan ik iedereen aanbevelen, die denkt dat hij een paar volle melkflessen onder zijn korte broek of rokje heeft, naar de benen van Engelsen te kijken. Je benen veranderen opslag in magere chocolademelk. Het sprookje duurde niet lang, de havenmeester vermaande ons te vertrekken. Ik zei nog : “There was a Very Important Policeman who said we could stay!” Vriendelijk doch geen twijfel latend zei hij : “Het is mijn haven en ik ben hier de baas! “ We dropen af en voeren naar de zuidkant van het eiland om de volgende morgen te vertrekken. We gingen een hapje eten in het dorp waar het wegens het koninklijk bezoek gezellig druk was. Toen we een tafeltje hadden bemachtigd kwam de VIP, dit keer in vrijetijdskleding langs. Hij vroeg:  “En hebben jullie de Prins nog gezien?” . “Nee”, zei ik,  “Het havenmeestertje vond zichzelf belangrijker dan u en ging tegen uw goedkeuring in, hij wilde zich zeker bewijzen”. Vriendelijk maar een beetje opgelaten liep hij weer weg. Liesbeth die een mes had laten vallen en weer boven tafel kwam zei tegen me: “Dat was de havenmeester schat”.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De reis van de ia orana

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: